torstai 14. elokuuta 2014

Uusi perheenjäsen ja läksiäiset Liedossa

Savusaunan löylyt olivat tänään mustat ja väkevät. Välillä istuttiin noen tahrimina ilkosillaan saunan kuistilla ja odotettiin sadetta. Saunan jälkeen Kalevi paistoi kaikille pitsat leivinuunissa, käsivarret ja tukka haisivat lapsuuden talvi-illoille. Silloin meilläkin vielä lämmitettiin vesi muuripadassa ja saunottiin takapihan savusaunassa öljylampun valossa. Tänään oli mun ekat läksärit Liedossa. Lausuin ruokapöydässä Heikki Niskan runoja läksärilahjaksi saadusta kirjasta ja kulauttelin valkkaria kurkkuuni.  

Pohojosen ihiminen

Pohojosen ihimisesä on ujua lasta:
aikusenaki sen tekkee mieli mennä
autotallin taka ko tullee vieraita.
Jähämiänä ja varruillaan se 
tarkkailee ja haistellee,
tempautuu pikkuhilijaa mukkaan.
Äkkiä pajot murtuu,
silimäkki nauraa, pohojosen asukki
tarijuaa kahavit ja nisut.
Se puhhuu kovalla äänellä ko innostuu,
kahtoo aina silimiin ja pittää sanansa.
Kesken kaiken se muuttuu hilijaseksi,
toivoo sallaa, että vieraat jo lähtis.
Se himuaa yksin hangille ja mehtiin,
kojon rakkaaseen luontoon.

- Heikki Niska


Toteutin eilen yhden haaveistani ja ostin GoPro Hero3+ Black Editionin. Punnitsin pitkään järkkärin zoomaavan tekeputken ja GoPron välillä, kunens päädyin ostamaan jälkimmäisen. Teleputki on ollut pitkään hankitalistalla, mutta totesin että sille ei ole oikeastaan ole käyttöä kuin safarilla eläimiä kuvatessa. GoPron sen sijaan voi ottaa mukaan ihan millaisiin olosuhteisiin tahansa ja saan videoitua niin UV-bileet, snorklausreissut, kuumat lähteet kuin safaritkin. Nälkä kasvaa syödessä, joten tilailin myös hieman lisäosia, jotka nyt odottelevat noutoa Rajalan liikkeessä. Nyt kun vielä oppisi editoimaan videomatskua. 


Meidän kämppä on sekaisin. Läväytin matkalaukun ja rinkan leviälleen olohuoneen lattialle ja aloitin pakkaamisen mahtipohtisesti saaden loppujen lopuksi aikaan vain kaaoksen. Hankintalistalla on enää apteekkiostokset, pari mustaa toppia, ballerinasukat ja urheiluvaatteet. Ostin H&M:ltä sadalla eurolla rintsikoita, myyjä muistitti ettei niillä ole palautusoikeutta. 

Olo on rauhoittunut, levollinen. Enää ei jännitä tai mahassa ole perhosia. Nyt on enää kavereiden näkemistä, äitin kyläily ja Suomen sisäänhengittelyä. On hyvä olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti