sunnuntai 31. elokuuta 2014

Mambo

Muutin eilen 4 hengen huoneesta omaan, söpöön kamariini. Tänään meinasin vahingossa doomata pikkuisen geggon hengiltä, kun luulin sitä isoksi torakaksi. Nyt makaan sängyssäni moskiittoverkon alla ja kuuntelen ulkoa kantautuvaa kanojen kaakatusta. Tansaniassa ei ole koskaan hiljaista. En oikein vieläkään tajua todella olevani ja asuvani täällä – vuosien ja taas vuosien suurin unelmani on oikeasti käynyt toteen!

Oon viettänyt aika paljon aikaa talon ulkopuolella. Tutustuin vuodenvaihteessa Tansaniassa ollessani Silviaan, joka oli Moshissa suorittamassa työharkkaansa. Nyt Silvia on vuokrannut talon Soveton asuinalueelta ja tekee työtä katulapsien kanssa. Eilen Silvia tuli hakemaan mua moottoripyörätaksilla, bodabodalla, ja mua nauratti kun viiletettiin halki öisen kaupungin silmät sikkuralla ja hiukset hulmuten. Bodabodalla kulkeminen on daladalojen ohella Tansanian yleisin keinoa liikkua paikasta toiseen, mutta se ei ole valkoihoiselle kovin suotavaa. Tapaturmat ovat todella yleisiä, vähältäpititilanteita sattuu jatkuvasti ja etenkin valkoihoisten laukkuja saatetaan repiä vauhdissa jolloin kyydistä on helppo tippua.


Täällä järjestettiin eilen vuosittainen häppeninki, Fiesta. Fiesta on iso ulkoilmatapahtuma, jossa esiintyy paljon suurimpia tansanialaisen bongoflavataivaan tähtiä. Fiesta järjestettiin ennen Arushassa, mutta Arusha kielsi tapahtuman järjestämisen väkivaltaisuuksien takia. Moshin puskaradio tiesi kertoa, että Diamond, meitsin idoli, olisi yksi esiintyjistä. Diamondin läsnäolo paljastui kuitenkin vain mainoskikaksi ja nimi oli painettu mainoslappusiin vain yleisön toivossa. Ajettiin ympäri Fiestan alueen ja meininki siellä oli todella turvaton ja ahdistava. Ihmiset tappelivat, repivät toisiaan, kaatuilivat viina- ja tiesmissäpäissään kaduille. Paikalla olevat pari hassua järjestysmiestä kantoivat sekavia ihmisiä pois autojen jaloista. Kaikki tapahtumasta ulos heitetyt ja he joilla ei ollut varaa sisäänpääsymaksuun aiheuttivat valtavia levottomuuksia. Jos meininki on tällainen afrikkalaisessa musiikkitapahtumassa, niin entä sitten kun kansa osoittaa mieltään vaikkapa vaalien aikaan…

Ei mulla muuta. Tällaisia kuvattomia, tylsähköjä päivityksiä tulossa, kunnes netti toimii vähän paremmin. Heippa!

4 kommenttia:

 1. Tunnelmat mielenosoituksissa koettu, tsek.
  Kyynelkaasut lensi ilmassa ja jäätiin kauppakeskukseen loukkoon. Tässä vaiheessa emme tieneet yhtään mistä on kyse. Lievämuotoinen hulenpoikanen alkoi hiipiä mieleen, kun silmiä kirveli, ovet oli kiinni ja kaikki kiljui. Mutta se oli onneksi "ihan normaalia" kun osoitetaan mieltä. Just joo.
  Jos niin käy, älä lähde säntäileen. Ole paikoillasi ja odota tilanteen ohi menemistä. Näin neuvoivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Varmaan säikähdit! Onneksi Tansania on verrattain turvallinen maa. Moshikin on kun tällainen tuppukylä, niin levottomuuksilta on helppoa välttyä!

   Poista
 2. Onko tossakaan muuta mahdollisuuta kun todeta että TIA?

  VastaaPoista