tiistai 10. kesäkuuta 2014

Afrikkakuvioita

Olen iskän luona. Olen käynyt täällä viimeksi heinäkuussa - melkein vuosi sitten! On ollut huono omatunto ja ikävä, mutta nyt on kiva pötkötellä mun lapsuuteni omassa huoneessa, joka maalattiin vaaleanvihreäksi mun ollessa ala-asteella. Iskä vanhenee ja takapihan koivut kasvavat, muuten mikään ei muutu täällä.

Afrikka valvottaa. Katsottiin reissukuvia tämän vuoden Tansanian reissulta ja siitä saakka olenkin ollut ihan afrikkapäissäni. Olen toivoton tapaus ja varmaan aika raskasta seuraa, mutta on vaikea olla hiljaa kun asiat ovat vihdoinkin varmistuneet ja voin sen sanoa ääneen: Minä olen ihan oikeasti lähdössä!

Hieman selvennystä heille, joita afrikkakuvioni kiinnostaa. Tulen tekemään toimistohommia Tanzania Volunteers-nimisessä yrityksessä ja asustelemaan samassa talossa, jossa TVL:n kautta Tansaniaan vapaaehtoistyöhön ja työssäoppimaan tulleet tyypit asuvat. Toimistohommain lisäksi olen varmaankin eräänlainen yleismies Jantunen ja jeesailen muita talon asukkeja siinä missä pystyn. Tarkemmat kuviot selviävät kun pääsen paikan päälle. 

TVL-talo on kiva paikka asua. Se sijaitsee hyvässä kaupunginosassa muutaman kilsan päässä keskustasta. Meidän etupihalta näkyy kaikilla ylistyssanoilla kuvailemani Kilimanjaro ja mulla tulee olemaan yhteensä kymmeniä ja taas kymmeniä kämppiksiä! Onneksi olen treenannut kämppiselämää Karon kanssa, joka siivouskohtauksen saadessaan vastaa ainakin viittätoista henkilöä. Meidän kotiin johtaa valkoinen portti ja tuo puumökki kaiken lehtivihreän keskellä on The Office, Hannan ja vähän munkin headquarter. 


Talolla on kivoja eläimiä! Muutama iso kilppari ja niiden pieni kilpparivauva, joka melkein jäi orvoksi sadekauden tulvien kuljetettua sen naapurin pihaan. Lisäksi talolla on ulkokissa paka, joka luulee usein olevansa sisäkissa. Takapihalla majaansa pitää Terttu-Marjatta (leskeksi jäänyt aasirouva), muutama kukko, sekä kanalauma.


Tansaniassa on sitäpaitsi kaikkien aikojen päheimmät auringonlaskut, joita ajattelin välillä käydä tuijottelemassa luonnonpuistoissa ja Sansibarilla.


Parasta on tietty se, että kohta on siellä myös yksi tällainen: 


Aaaaa, olen oikea onnen myyrä. Nyt vain pliiiis paranispa jalka ilman komplikaatioita ja pysyisivätpä läheiset terveinä. <3 Huolissani olen kahdestakin henkilöstä, kunpa mitään pahaa ei sattuisi. Joskus suurin risti on kannettavana niillä, jotka eivät taakkaa ansaitsisi...

3 kommenttia:

 1. No kiinnostaa :D Ihan malttamattomana luin edellisetkin postaukset läpi, kun on taas hetki vierähtänyt, ettei ole blogeja tullut selailtua... Mä olen niin iloinen sun puolesta ja pidän peukut tanassa, että kaikki menee loistavasti alusta loppuun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, että edes joku lukee :D Kiitos! Tässä tarvitaankin peukutuksia! Alkaa homma olemaan pankin, työpaikan, vakuutusyhtiön sun muiden kanssa olemaan hanskassa! :-) Nyt vaan kun polvi saadaan kuntoon!

   Poista
 2. Surffailin blogiisi ja liityin heti lukijaksi. Mieletön pesti sulla tiedossa :) Olen itsekin tällä hetkellä aivan Afrikkaan hurahtanut, kun olemme lähdössä marraskuussa Etelä-Afrikkaan (vaikka todelliset Afrikan matkaajat kutsuukin sitä Monacoksi...). Jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi.

  VastaaPoista