maanantai 10. helmikuuta 2014

Vielä joskus

En ennen pitänyt Afrikasta. Ollut oikeastaan edes millään tavalla kiinnostunut. Huvitti vain lähteä vaihtoon. Eurooppa tuntui blissulta, Aasia ei kiinnostanut pätkääkään, Jenkit --> syvältä. Etelä-Amerikka karsiutui, koska en osannut espanjaa. Pitkällisen surffauksen tuloksena löysin TVL:n, otin Hannaan yhteyttä ja sen jälkeen asiat tapahtuivat ikään kuin itsestään (Oikeasti koko vaihtoonlähtöprosessi oli tappaa minut stressiin). Yhtäkkiä olinkin Louin autossa matkalla Moshiin ja juuri niinä hetkinä minä ihastuin Tansaniaan. Eivät kai tällaiset hurahdukset ole mitenkään järjellä selitettävissä - jotkut asiat vain pehmentävät pään ja vievät jalat alta. 

Minun unelmani on se, että pääsisin asustelemaan Moshiin pidemmäksi aikaa. Sitten jos (KUN) sen haaveen toteutan, haluan välillä tehdä pidennettyjä viikonloppuja muihinkin Afrikan maihin. Tähän astiset Tansanian sisäiset lomat ovat olleet viikonlopun mittaisia retkiä sinne tänne ja rantsulomia Sansibarilla. Toki Tansaniassakin on minulla vielä paljon nähtävää; Lukuisia luonnonpuistoja, saaria, Bagamoyo, Lake Natron jne. Reissaamalla edes naapurivaltioihin näkisin, että yltääkö afrikkahulluuteni Tansanian rajojen ulkopuolelle...

Tässä mun tulevaisuuden afrikkakohteita:

1. Etiopia


On kiinnostanut minua siitä asti, kun teinityttönä luin reggaekirjoja. Kirjoissa tuli tietysti aina esille Jamaika ja rastafari-liike, jonka jäljet johtivat Haile Selassieen ja Etiopiaan. Mun tekisi mieli käydä katsastamassa Addis Ababa, joitain vuoristokyliä ja Shashamane, Selassien jamaikalaisille lahjoittama kyläpahanen. Meno-Paluun hinta Darista Addikseen on yllättävän hintava, vaikka lento ylittääkin ainoastaan Kenian. 

2. EA - Johannesburg


Ei ole koskaan yltänyt reissuhaaveideni listalle, mutta koska Fastjet lentää Johannesburgiin halvalla Darista, voisin minäkin käydä katsastamassa miltä tuolla eteläisessä riistovaltiossa oikein näyttää... 

3. Madagaskar


Älli jo vuosien takaa. Muodostunut pakkomielteeksi, enkä oikeastaan edes osaa sanoa, että miksi. Kalliit lennot, mutta varmasti poikkeamisen arvoinen paikka. Vaatii ehkä ranskankielen pänttäämistä.

4. Malawi 

Merja Mähkä kuvaili Malawia pelkin ylistyssanoin. Tansaniassa tutustuin Joeen, joka on ollut Malawissa vapaaehtoistyössä. Joen mielestä Lake Malawi näyttää siltä, kuin sen pohjassa olisi tuhansia ja taas tuhansia timantteja. Sen minä haluan nähdä.

5. Zambia - Victorian putoukset


Fastjest lopetti lentonsa Sansibarille ja avasi reitin Zambiaan. Jos tätä reittiä lennetään kun ensi kerran menen Tansaniaan, aion todellakin käydä katsomassa putoukset. Mulla tosin on pahaenteinen fiilis siitä, ettei uusi lentoreitti paljastukaan jymymenestykseksi, vaan että lennot lopetetaan pian. Täytyy siis kiirehtiä paluun kanssa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti