lauantai 2. marraskuuta 2013

Wien päivä 2

Toka päivä Wienissä alkoi 9 tunnin yöunien jälkeen aamupalalla Starbucksissa. Ilmainen wifi, hyvä kahvi jota saa jättiläismäisissä kupeissa ja herkulliset leivät - paras tapa tankata energiaa Primarkiin. Aamupalan jälkeen käytiin ostamassa 24h-metrokortit ja urpoiltiin itsemme kaupungiin ulkopuolella olevaan jättiläismäiseen ostoskeskukseen. 


Kiralta lainattu kuva

Ostoskeskuksessa tuhlailtiin itsemme nälkäiseksi ja käytiin vetämässä mäkkisafkat. Primarkista löytyi täydellinen käsilaukku, huivi ja halpoja sukkia. Kira osti jättiläismäisen kasan vaatteita ja Jukka kivan villakangastakin H&M:stä. Ostosten jälkeen lähdettiin vielä neubaugasselle kahvittelemaan ja hakemaan tuliaisia Kiran iskälle. Löydettiin kiva ja tunnelmallinen pikkukahvila, jonne hukkasin Jamaikalta ostamani lempparikorvikset. Kiran ja Jukan kanssa kun lähtee, aina jotain katoaa. Yleensä syy tosin on se, että kännin taso on allutuppurainen. Tällä kertaa oltiin selvinpäin koko reissu ja hostellihuoneessa illan päätteeksi todettiinkin, ettei meistä kukaan ole koskaan ollut ulkomailla näin selväpäisenä. Eläkeläisten virkistysmatka.Sitten tuli jano ja vessahätä, joten melkein kuin vahingossa löysimme itsemme Shamrock pubista lasilliselta... Mikään baari jossa myydään Savannah Dryta 3,5e pullohintaan ei voi olla läpeensä huono.  
Shamrockista jatkettiin matkaa. Vessahätä iski taas samantien baarista lähdettyämme. Mentiin Neubaugassen mäkkäriin vessaan, jossa räkisnistit kävivät pillerikauppaa ja valkoiset pienet paperipussit vaihtoivat omistajaansa. Lähdettiin käveleskelemään hostellille päin, mutta väsytti ja päätettiinkin ottaa metro. Jäätiin metrosta liian aikaisin pois ja nähtiin ihan huikeita ja kauniisti valaistuja rakennuksia ihan vahingossa. Ihan kuin Jukka sosiaalisessa mediassa totesi: "Arkkitehtuuri aika mahtipontisen henkeäsalpaavan hienoa varsinkin pimeän aikaan." 
Enpäs ollut aikaisemmin kyykkypissaillut tällaisissa maisemissa.
 Suunnistettiin hostellille lepuuttamaan jalkoja ja vaihtamaan vaatetta. Matkalla sinne käveltiin torin poikki ja perinteisen wieniläisen toriraflan ohitse. Ravintolan terassilla istui tyytyväisen näköinen, elintasovatsainen vanha mies. Tehtiin johtopäätös, että ruoan on oltava siellä hyvää ja lähdettiin vetämään iltapalaksi wieninleikkeet. Possuleike alle 10e ja perinteinen vasikanleike 15e. Tyydyttiin halvempaa.


Perinteinen hostellihuoneen räjäytys Salménien tyyliin


Oluen jälkeen Jukka alkoi näyttää tältä:


Ja koska lauman heikoimmat jäsenet yleensä matkivat vahvempaansa, myös meille tapahtui jotain.Keksittiin huippu idea ja lähdettiin etsimään auki olevaa viinikauppaa. Haettiin halvat pullot, suunnattiin samoille mestoille joita kierrettiin jo päivällä ja käveltiin katedraalin portaille hengailemaan. Matkalla löydettiin kaupungintalo, joka oli arkkitehtuuriltaan ehkä melkein yhtä hieno kuin Raahen vastaava.

Wien:

Raahe:


Istuskeltiin katedraalin portailla hetki, mutta ei viitsitty häiritä siellä majaansa pitäviä kodittomia, joten lähdettiin jatkamaan matkaa. Myös ohi kulkevat pelottavan näköiset mexicanot vauhdittivat päätöstä nukkumaanmenosta.

2 kommenttia:

  1. Siis miten reppanat on noi Raahen kaupungintalon edustan suihkulähteet? ;DD Mä muuten tajusin vasta vähän aikaa sitten, että oot lähössä kohta taas sinne Afrikkaan! Eli voin siis pian toivottaa tervetulleeks sen kateuden, mikä syntyy aina ku katon sun kuvia sieltä... aaaaa jos näät norsuja niin sanothan niille terkkuja multa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on niin rumat :D en määkään tajua, että afrikkaan on enää niin vähän aikaa... töissä on niin kivaa, että aika vaan menee! enää 1,5 kuukautta lähtöön, tajutonta! minä sanon kaikille ronsuille terkkuja!

      Poista