maanantai 3. kesäkuuta 2013

Eka ilta Berliinissä

Kotiuduttuani Ranskasta viime kuussa keksin, että minun täytyy lähteä hakemaan halvat Converset Italiasta. Kämppis halusi lähteä mukaan ja lentolippujen hintoja tsekkaillessa päätettiinkin suunnata Berliiniin. 

Lähdettiin matkaan tiistai-iltana 28.5. Ensin Turusta bussilla Helsinki-Vantaalle, josta lennettiin parin tunnin iltalennolla Saksaan. Varattiin jo Suomesta käsin sängyt Heart of Gold-hostellin suurimmasta dormysta, jonne pääsi Tegelin kentältä tosi kätevästi bussilla ja metrolla kikkaillen. Ostettiin 4 päivän liput lentokentän turisti-infosta 22 eurolla Berliinin julkisiin kulkuneuvoihin, joilla sitten suhattiinkin tosi tehokkaasti menemään.Purtava hammasharja? Ostin lentokentältä. Reissun turhake.


Heart of Goldin dormy oli 20 hengelle mitoitettu ja melkein kaikki sängyt olivatkin täynnä. Hostellin pihalla ja baarissa oli bileet, mutta dormyssa rauhallista ja mukavaa. Eka iltana vaihdettiin dormyssa vain vaatteet ja lähdettiin etsimään kivaa iltakaljapaikkaa.Kadut olivat täynnä mukavan näköisiä pikkukapakoita ja me löydettiin omamme muutaman sadan metrin päästä hostellilta. Pienestä vesisateesta huolimatta istuttiin terassilla ja nautiskeltiin keski-eurooppalaisen kaupungin öisestä ihmisvilinästä. Oltiin niin täynnä intoa, että viinit ja oluset juotuamme päätimme loikata idästä lännen puolelle sympaattisesti nuhjaantuneeseen Wohnzimmeriin. Olut ja tupakka ovat ihan voittamaton yhdistelmä, etenkin kun istuu iltaa baarissa, jossa saa polttaa sisällä.

Hedonismin riemuvoitto koettiin kuitenkin vasta baari-illan päätteeksi metroaseman snägärillä, kun päädyttiin sinne oluthuuruissamme safkaamaan halpaa grillimättöä. Currywursti, saksalainen perunasalaattia ja falafelrulla tekivät meistä juuri sillä hetkellä maailman onnellisimmat naiset. 
Paistorasvan käry varmaan meni päähän, sillä emme juurikaan kiinnittäneet huomiota edes ohi rymistelevään siivoojajoukkioon, joka suuntasi asematunneliin. Vasta kun huomasimme metoaseman porttien olevan kiinni tajusimme myöhästyneemme viimeisestä yömetrosta. Tilanne johti väsyneeseen naurukohtaukseen ja random raitiovaunukyytiin, jolla onneksi päästiin siedettävän kävelymatkan päähän majapaikastamme. Perille päästyämme nukahdettiin molemmat heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti