keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Berliini, päivä 2

Toka Berliini-päivä alkoi sumuisissa merkeissä, mutta Dunkin Donutsin aamupalan jälkeen pilvipeite alkoi rakoilla ja päivä muuttui aurinkoiseksi ja lämpimäksi.Ihan ensimmäiseksi tehtiin turkulaisten invaasio Alexanderplatzille ja käytiin ostoksilla New Yorkerissa. Siitä matkattiin metrokyydillä lähemmäs East Side Gallerya, mutta jättäydyttiin paikasta kuitenkin kävelymatkan päähän, jotta voitiin tutkia Berliinin hoodeja. Metropysäkiltä, jonka nimeä en muista, lähti kiva kävelytie joka antoi sekä minulle, että Karoliinalle kivoja Kuuba/Miramar-viboja.Löydettiin vihdoinkin Berliininmunkit, joista näimme märkiä unia jo viikkoja ennen matkaa. Juotiin oluet ja vaihdettiin kuulumisia kodittoman toppatakkimiehen kanssa. Lounaspaikkamme terassilta pilkisti jotain värikästä, joten eksyimme muuan syrjäkujalle ja löysimme hienosti maalatun hylätyn talon.Jatkettiin matkaa ja sen varrelle sattui kaunis hautausmaa. Siinä missä Pariisin Père Lachaisen oli kivinen, niukkakasvustoinen ja pelottavalla tavalla kiehtova, oli tämä hautausmaa rehevöittynyt, vihreä ja täynnä lintuja.


Käveltiin Oberbaumbrücken sillalle kuvailemaan katutaidetta, mikä Berliinissä onkin näyttävästi esille siellä sun täällä. Sen jälkeen istuttiin tovi jokirannassa ja nautiskeltiin keskieurooppalaisesta tunnelmasta.


Ja sitten... Turistikaupan kautta East Side Gallerylle! Ostettiin DDR:n aikaiset leimat passeihin. Siteeratakseni Karoliinaa: "Vitun globalisaatio. Passeihinkaan ei saa leimoja. Kaikki hauska kielletään".


Muurin päästä löydettiin YAAM, saksalais-afrokaribialainen/afrikkalainen rantamesta, ravintola ja baari. Fiilistelin Jamaikaa juomalla valkoista rommia ja syömällä jerk chickenia. Tutustuttiin nigerialaiseen ja kongolaiseen heppuun, joiden kanssa hengailtiin pari tuntia. Mahtava paikka!


Kongolainen Robert neuvoi meille tien Primarkiin, joten lähdetiin shoppailemaan. Hullaannuttiin halvoista vaatteista ja oltiin ihan uuvuksissa kaiken sen rahan tuhlaamisen jälkeen. Safkattiin vielä ylihintaiset ruoat hienossa ravintolassa ja paineltiin hostellille nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti