perjantai 25. joulukuuta 2015

Suomessa

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille niille kolmelle lukijalle, joita mulla täällä blogissa on. (terkkuja vaan Dassu, Kira ja Anne :D).

Olen ollut nyt Suomessa himpun verran yli kaksi viikkoa, enkä vieläkään oikein ymmärrä että istun juuri nytkin kotisohvalla puolentoista vuoden jälkeen. Eka viikko meni todella hektisissä merkeissä: 

--> 3 päivää ja yksi kouluvierailu Helsingissä
-->Turkuun yhdeksi yöksi 
--> Turusta Tornioon muuttokuorman kanssa 
--> yöksi Raaheen
--> Raahesta Turkuun 
--> Turusta iltajunalla Helsingiin
--> Helsingistä Espooseen kouluvierailulle
--> iltabussilla Jyväskylään pariksi yöksi
--> kouluvierailu 
--> aamubussilla Ouluun
--> Oulusta Raaheen 
--> Äidille 

Sitten sippasi kroppa. Stressin, hullujen työtuntien ja yleisen väsymyksen takia oli vastustuskykyni varmaan aika nollissa. Nappasin ekalla viikolla angiinan jostain, mutten työreissujen vuoksi ehtinyt käymään sairalassa ollenkaan. Bussissa Oulusta Raaheen alkoi olo olemaan heikohko ja kuume huiteli kotiin päästyäni yli kolmessaysissä. Seuraavana päivänä menin sairaalaan ja mulla mitattiin aikamoiset tulehdusarvot (CRP 158). Tää viikko on mennytkin sitten melkolailla lepäillessä, kun en oo antibioottikuurin aikana viitsinyt hirveästi missään hiihdellä. 

En tiedä että kuulostaako tämä nyt jotenkin tosi kummalliselta, mutta oon oikein nauttinut sairastamisesta. Oon voinut hyvällä omalla tunnolla olla tekemättä töitä, eikä firma siltikään oo lakannut pyörimästä. Tämmösen oman korvaamattomuuden muistaminen tekee hyvää, kun oon luonteeltani sellainen hommien kahmija, eli just sellainen potentiaalinen työuupuja, joka ei voi delegoida hommia koska tekee ne omasta mielestään ainoalla oikealla tavalla. 

Sen lisäksi että oon lähinnä vain maannut ja nauttinut äidin sohvan täydellisen ergonomisesti muotoilluista patjoista, oon LUKENUT. Oon ihan ahminut suomenkielistä kirjallisuutta ja kirjastossa olin ihan taivaassa. Lukeminen ja kirjat on olleet mulle rakas harrastus ja Tansaniassa mua on kyllä kovasti vaivannut kun hyvää luettavaa ei oo omalla äidinkielellä ollut tarjolla.

Lukemisen lisäksi meininki on ollut aika Netflix-painoitteista. Netflix toimii puhelimen 3G:llä melko hyvin ja oon kattonut alusta loppuun OITNB:n kolmannen tuottiksen ja pari tuottista Veljemme on Neroa. 

Marko on hengaillut mun kanssa muutamana iltana ja ollaan juotu litroittain yökahvia, pelattu Nintendo kasibittistä ja käyty läpi koko puolentoista vuoden kuulumiset. Oon myös loninut läpi mun CD:t ja nauttinut suomiräpin rytkeestä. 

Musta tuntuu että oon hermolomalla. Mä en kaipaa Tansaniasta vielä yhtään mitään tai ketään. Oon onnellinen kun pääsin Sama Auringon riveistä pois ja voin sitä myöten pyyhkiä kaiken menneen elämästäni ja keskittyä vain ja ainoastaan TVL:ään ja meidän mahtaviin asukkeihin. <3 Mun päänsärky jäi jonnekin KLM:n lentokoneeseen eikä mun niskoja oo pakottanut kertaakaan täällä Suomessa. Mulla on sellainen olo niinku olisin joku säälittävä kuntoutuja, mutta VITSI tää loma tekee hyvää!!! 

UV:n suunnitelmat on vielä aika auki. Kutsuin itseni sekä Liedon paljubileisiin että Lappeenrannan Kimmo-bileisiin, mutta bussiin tai junaan astuminen tuntuu aivan hirveältä ajatukselta tuon ekan viikon turneen jälkeen. Katellaan. Voi toisaalta olla, että vetäydyn vaan Kopsaan saunomaan ja kuuntelemaan leivinuunin räiskettä. 

Tässä muutama kuva tältä reissulta epäloogisessa järjestyksessä:




















Tottelemattomuuskoulu















































































































Ruokaonnellisuus






































Uninallen kanssa muuttoreissulla










































































On ollut ihana pukea oikeita vaatteita kaikkien tansaniaryysyjen sijaan ja huomata, että vaatteet oikeesti vielä mahtuu päällekkin. 






































Kuoleman kulttuurihistoriaa





































Iikku hoitaa potilasta



Joulu






































Siskot

9 kommenttia:

  1. Heippa!

    Täällä yksi lukija (kenen nimeä ei löytynyt listasta) ilmoittautuu!
    Ihan mieletön blogi ja on ollut ilo ja suuri kunnia päästä mukaan seurailemaan siun reissuja :-)
    Olen aika uusi lukija, mutta voi pojat, kuinka monesti oon Tansanian tekstit kahlannut läpi! Kotiuduin sieltä viikko sitten ja paluuliput jo polttelee taskussa... miten voi joku maa viedä sydämen noin kertaheitolla?!
    Kaikkea hyvää ja tsemppiä siulle :-) on kyllä aivan mieletön tilaisuus ja pakko myöntää, että hieman kateus sydämessä välillä luen siun juttuja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkelis!

      Tansania on ihana, mahtava ja kaunis maa, mutta sitten kun siellä on pidempään niin olo käy aika raskaaksi niin päinvastaisessa kulttuurissa. En tiedä käykö kaikille niin, mutta mää oon ainaki nyt vasta sisäistänyt kulttuurien välisen vahvan kontrastin ja sen miten uuvuttavaa on ollut.

      Maailman parhaat 1,5 vuotta Tansaniassa kyllä siitä huolimatta ollut ja mun työ on ihan parasta <3

      Poista
  2. Täälläkin toinen, ketä ei listassa.;D Ollut kiva seurailla, kun itelläkin haaveena joskus muutto joko Keniaan tai Tansaniaan. Työllistymiskuvioita en oo kyllä vielä kerennyt edes miettiä, täytyy ensin saada kans samaiset sossun paperit kouraan. Onneks nyt kuitenkin vaihtoon sinne suunnalle maaliskuusta lähtien. Ihanaa lomaa! Ja kirjottele kun ennätät, meitä on täällä linjoilla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Työllistyminen sinne on tosi hankalaa kun firmoja on niin monenlaisia ja luotettavaa työnantajaa on vaikeea löytää. Ite sain hommat ihan suhteilla vaan, muuten en varmasti ees olis saanu sieltä hommia :D Kannattaa lähteä! Hyvin kasvattava kokemus ollut!

      Poista
  3. Voisitko kertoa, että onko sulla mimmonen visa ja miten sen käytännössä hankit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Visoihin on just tulossa muutos kun uus presidentti on laittanut tuulemaan :D voin kertoa ajankohtaista tietoa sitten kun on varmaa tietoa siitä että millainen on uus prosessi.

      Poista
  4. Tunnustan. Mä palaan tähän tekstiin aina vaan uudelleen ja uudelleen, koska tuon yhen kuvan taustalla on aivan ihastuttava norsutaulu! Tuon tyyppinen ois hakusessa omaan olkkariin, ja aina ku löydän jonku kivan norsujutun joka vois olla ihan ok, palaan kattomaan tuota kuvaa ja totean että parempi jatkaa vielä etsintöjä :D Onneks asialla ei oo mikään kiire. Heitin sulle muuten muutama päivä sitten pienen haasteen ;) http://laguiriengc.blogspot.no/2016/02/mun-lapsuus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, huomasin sen! Ja mun norsutaulu on museo kirpparilta ja se on ihan ihana :3 Olin ostanu sen Tansaniaa varten ja aatellu sisustaa täälä, mutta enpä mää oo palijo jaksanu sisustella :D

      Ihanaa ku oot aktivoitunu sun blogisa nii hulluna! Tykkään kamalasti sun jutuista!

      Poista
    2. Hah kiva kuulla!

      Mulla on muuten on ollu vissiin vähä samat ajatukset ennen molempia ulkomaillemuuttoja. Oli muka tarkoitus sisustaa ja tehdä kodista sellanen "omanlainen paikka vieraassa ympäristössä", mut koskaan ei oo jaksanu toteuttaa suunnitelmiaan, vaan on asunu valmiiksi kalustetuissa kämpissä joihin ei oo saanu aikaseks hankkia edes omia verhoja :p mut joku norsujuttu pitäis saada!

      Poista