keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Sateenkaaria ja poneja

... Tai oikeastaan koirankarvoja, pissaa ja punkkeja. Ja yliannostus söpöjä koirankuvia vastapainoksi edelliselle blogipäivitykselle.

Tiistaina Louis soitti mulle kesken yhdistyskokouksen, etta meidan kantakaupan myyja tarvitsee valittomasti apua koiran hoidossa viikon verran. Viiden minuutin kuluttua koira tupsahti sisalle olkkariin ja me kaksi ventovierasta jaimme tuijottelemaan toisiamme. Pian mun puhelin soi uudestaan. Se oli Louis, joka halusi viela muistuttaa etta koira on mun luona vain viikon. "Only for a one week Jenni, please"

Koiran omistaja on siis mun intialaisen vuokraisantani Aleem. Aleem matkusti Dariin perheensa kanssa ja lykkasi koiran hoitoon talle toiselle intialaisherralle, joka on toissa Aleemin isan kaupassa. Kaupan nimi on muuten Aleem's. Hehe.

Meista on Chunkyn kanssa tullu aika hyva tiimi. Yöt minä nukun sängyssä ja Chunky vahtii untani sängyn alla köllötellen. Aamulla lähdetään töihin ja tehdään yhdessä toimistohommia. Iltausin rymytään ja katsellaan telkkaria väsymyksen iskiessä. Hauska tyyppi. Chunky matkustaa autossa lika a boss ja kipuaa olkapäilleni katselemaan maisemia. Joskus taas Chunky laittaa kuononsa ulos avoimesta auton ikkunasta ja hengittelee sisäänsä Afrikan tuoksuja.

Toissapäivänä Chunky alkoi rapsuttelemaan itseään ja bongasin kirpun sen vatsalta ja pari punkkia jalasta. Ajettiin eläintarvikekaupasta toiseen, sillä useimmissa oli tarjolla vain tosi tujuja myrkkyjä ja minä haluasin pestä Chunkyn kirppushampooolla. Clever ja Adolph olivat kärsimättömiä ja naureskelivat hyväntahtoisesti mun länsimaalaiselle helläkätisyydelleni. Shampoo löytyi viidennestä kaupasta.

Koira pestiin. Andrew piti koiran kuonosta kiinni, ettei se pääse puremaan tai nuolemaan shampoota. Clever auttoi minua kastelemaan koiran ja minä vaahdotin shampoota. Koira parka itki ja ulisi, mutta antoi pestä myös tassut joita se on varmaan punkkien takia arastellut.

Pesun jälkeen putosi punkki. Sitten toinen. Kolmas ja neljäs. Lopulta PUNKKEJA tippui koiralta yli 30. Ei saatana… ja minä luulin, että Suomessa on punkkiongelma! Koiraparan elinpiiri on ollut tosi suppea. Ollaan oltu kotona, käyty tienposkessa pissareissuilla ja oltu toimistolla, jossa se on saanut vapaasti viipeltää. Louis on sitä mieltä, että koira on nukkunut samassa paikassa vahtikoiriemme kanssa, jotka jatkuvasta pesusta ja puunauksesta huolimatta ovat aina ihan kirppuisia. Clever taas ajattelee, että karannut aasi, jota koira kävi ihmettelemässä, on pudottanut punkkeja ympäriinsä.

Punkeista päästiin, mutta kirppuja on vielä. Ei kyllä rapsuta enää niin paljon kuin ennen pesua, mutta välillä kyhnyttää massua ja korvan takaa ihan vimmatusti. Soitin vuokraisännälleni nöyränä ja nolona, mutta Aleem kertoi vievänsä koiran lääkäriin vielä kerran hinkutettavaksi. 

Chunky on oppinut tekemään tarpeensa ulos. Välillä se pissata luikauttaa lattialle, vaikka yritän viedä sitä ulos riittävän usein. Koti on kuitenkin tosi sotkuinen nyt, kun Chunky kaataa aina vedet juomakipostaan lattialle ja tanssahtelee vedessä jättäen jälkeensä hulluna pikkuisia, märkiä tassun kuvia.

Chunky lähtee huomenna takaisin kotiin. On vähän hassu olo. Toisaalta voisin kidnapata karvapallon, mutta toisaalta taas on kiva palata koirattomaan (=helppoon) elämään. Puoltoista viikkoa koiran kanssa ja kyllä mulla on vieläkin sellainen olo, että oon enemmän luonteeltani hullu kissanainen, kuin aktiivinen koiran lenkittäjä. 


4 kommenttia:

 1. Voi ku hää on sulkunen! Kohta sä saat kyllä varmaan ettiä itelles sitä kirppushamppoota :D

  VastaaPoista
 2. Voi saatana joo, toivottavasti en :D Mää laitoin osan omista vaatteista pakkaseen ja laitan sinne kaikki nuo petivaatteet. Matot onneksi rullasin jo sillon ko koira tuli taloon. Ei se kirppu vissiin ihmisesä viihdy, toivottavasti :D

  VastaaPoista
 3. Ei koirakirput yleensä viihdy ihmisissä.
  Onpa kyllä söpö! Punkit on kyllä äklöjä :p Laitoin just omalle koiralleni punkkilääkkeen, tai mitä se nyt on. Onnistuin sitten tyrimään niinkin yksin kertaisen asian perusteellisesti, heh. Toivottavasti silti toimii. Itelle ja lapsille otin TBE-rokotteet ja punkkikarkotintaki joskus käytän. Eikä meillä edes ole erityisen paljon punkkeja. Lapset ovat nyt ulkomailla ja siellä on niitä ihan hirveästi. Jos kävelee vaikka 100m metsässä sandaaleissa, saattaa olla 20 punkkia jaloissa. (En käsitä, että joku sitten vielä kävelee sandaaleissa. Minä en kävele koskaan metsässä ilman kumppareita. Paitsi tietysti talvella :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aina Suomessa laitettiin jottain mömmöä mun naapurin koiralle niskaan, tai oikeastaan sään kohdalle. Se vaikutti tosi pitkään siellä se mömmö ja torju punkkeja, mutta oli vissiin tosi tujua kun ilmeisesti siinä oli joku aika minä ei sen laiton jälkeen saa mennä mm. uittamaan koiraa luonnonvesiin.

   Eilen otin kissan korvasta ison punkin, mutta sillä on muuten niitä tosi vähän. Ne on tullu meidän pihamaalle kilpikonnasta, tarttunu koiriin ja nyt niitä on paljon. Mulla on ollu punkki kerran sormien välissä täällä. Suomessa vaan kerran kyynärtaipeesa. Hyihyi. Oksettavia.

   TBE? Onko se borrelioosi vai puutiaisaivokuume? En tiiä että levittääkö ne täälä sitä, mutta vissiin jotain loisia ne saattaa levittää leukojensa kautta.

   Muistakko Anne, ei ennen ollu punkkeja esim. Kopsassa. Eikä hirvikärpäsiä. Nyt on molemia ällötyksiä.

   Poista