maanantai 17. marraskuuta 2014

Maji Moto

Tämä juttu yöreissusta Maji Motolle, eli kuumille lähteille, taitaa olla mun viimeinen rästipätkä jonka lisääminen tänne on viipynyt ja viipynyt! Kuvat olen ladannut selaimelle monta viikkoa sitten, mutta kirjoittamiselle ei ole muka löytynyt aikaa. Oltiin muuten Hannan kanssa viikonloppureissulla Arushassa, kun Hanna myi käsitöitään Arusha Community Christmas Fair-nimisessä tapahtumassa. Tänään on ollut hieman virta pois, sillä auto hajosi eilisellä paluumatkalla 500 ajetun metrin jälkeen ja sen jälkeen pysähtelimmekin melkein koko paluumatkan noin kymmenen minuutin välein tienposkeen odottelemaan, kun kuskimme Juma sääti auton moottoria. Vettä satoi kaatamalla, autossa haisi pakokaasu ja mua välillä vähän jännittikin, sillä on yleistä että hajonneita autoja ryöstetään juuri tuolla tienpätkällä. Onneksi Louis tuli hakemaan meidät ja loppujen lopuksi päästiin ehjin nahoin takaisin Moshiin. Mutta se siitä ja takaisin itse asiaan!

Muutama viikko sitten lähdettiin telttailemaan kuumille lähteillle, jotka sijaitsevat siis noin 45 kilsaa Moshista Arushaan päin. Tie lähteille on tosi kenkussa kunnossa ja kiemurtelee pitkin kuivaa erämaata ja savannia. Lähteet tulevat vastaan juuri kun niitä vähiten odottaisi. Eka päivänä uitiin ja sukelleltiin itsemme väsyksiin, jonka jälkeen pystytettiin teltat ja syötiin kokin tekemää lounasta. Opetettiin myös mun työkaveria Cleveriä uimaan! 

Meillä oli mukana oma kokki, joka valmisti meille kahden ruokalajin illallisen. Illallisen jälkeen korkattiin tequilapullo, jota naukkailtiin tyttöporukalla. Minä, Jenni, Louis ja Ali oltiin viimeiset hereillä aamu viideltä ja seiskalta herättiin jo aamu-uinnille. Ihan huippuhauska reissu! En malta odottaa, että päästään kuumille lähteille mun kämppiksen kanssa! 2 kommenttia: