torstai 3. heinäkuuta 2014

Festarihehkutusta ja yllättäen elämääni putkahtanut ihminen

Terkkusia Kopsasta! Viettelen saikkuloman viimeisiä päiviä nyt täällä iskän luona. Sairasloma siis kyllä jatkuu, mutta taidan olla perheen luona viimeistä kertaa ennen muuttoa. Äiskän kanssa sanottiin heipat jo eilen. Kummallisella tavalla haikea olo, vaikka muutto ei asioita juuri muutakkaan. Mun ja perheen välillä on melkein 600 kilsaa ja käyn kotikotona kerran vuodessa. Samalla tavalla skype toimii ja lennot kulkevat hätätapauksessa 24 tunnin sisällä, vaikka matkaa onkin 11 000 kilometriä enemmän. Ehkä soitellaan äidin kanssa harvemmin sitten kun ollaan eri maissa, mutta samaa kuuta me joka ilta katsotaan ennen nukkumaanmenoa ja voidaan sillä tavalla toivottaa hyvät yöt.

Kovin afrikkavoittoisissa meiningeissä tämä aika näyttää täällä pohjois-pohjanmaallakin. Pyysin Sama Auringon  Sarilta vapaaehtoishommia tylsiksi saikkupäiviksi ja Sari ehdotti, että kääntäisin joitain KEPA:n papereita enkusta suomeksi. Asiakirjaenglanti on kyllä hidasta työstettävää ja kaiken sen sanahelinän keskeltä on vaikea löytää se oleellinen. Miten tämä maailma on pyörinyt ennen Google Translateria? Mun lisäksi hankaluuksissa on ollut tuhannet ja taas tuhannet kiinalaiset ravintolanpitäjät, jotka ovat joutuneet kääntämään menunsa kiinasta enkuksi käsipelillä. 

Olen Instagramin kautta tutustunut tosi kivaan ja hauskaan Australiassa asuvaan tansanialaiseen mieheen, joka tekee Adelaiden radiossa juontokeikkaa silloin tällöin swahilinkielellä ja soittaa afrikkamusaa. Sain lähetyksen toimimaan onlinessa ja kesken lähetyksen ja sen lopussa lähetettiin terkkuja Jennille Suomeen. Miten hauskaa ja huomaavaista! Lähetys kesti noin tunnin ja sen aikana ehdin kuunnella läpi kaikki afrikan hittitaivaan kirkkaimmat tähdet. Maailma on täynnä hassuja yhteensattumia ja niinpä näillä näkyvin ollaan kyseisen hepun kanssa yhtä aikaa Tukholmassa päivää ennen mun Tansanian lentoa. Ollaan sovittu, että jos tyypin reissu toteutuu, treffataan jossain nyt ja ehkä sitten joulun aikaan jossakin päin Tansaniaakin! On kiva kun internet yhdistää samanhenkisiä ihmisiä.

Varasin nyt vihdoin kaikesta afrikkamusasta innostuneena hotellin mulle ja Annulle Tampereelta Fest Afrikaan 24.-27.7 väliselle ajalle. Oon kuunnellut bändejä läpi Fest Afrikan spotify-soittolistalta ja vaikuttaa oikein hyvältä! Paljon perinteisiä afrikkarytmejä yhdistettynä uudempaan afrikkalaiseen musaan. Menee firman virkistyssetelit hyvään käyttöön! Perjantaina Pakkahuoneella on esiintyjiä Malilta, Ugandasta ja Guineasta ja lauantaina juhlitaan tansanialaisen, malilaisen ja senegalilaisen musiikin tahdissa! Tampereelle meitä kokoontuu iso porukka. Sinne tulee mun tuleva pomoni Hanna, Sama Auringon riveistä ainakin Tanja ja Sari ja entisistä kämppiksistä Annu, Amppe, Anna ja mahdollisesti Janica. Lienee turha hehkuttaa, miten fiiliksissäni olen jo nyt!

Kuva lainattu TÄÄLTÄ!

5 kommenttia:

 1. Vielä ku kirjotat minne voi mennä festeillä viisikuukautisen kanssa, niin mun ei tarvi suunnitella mitään. HA ;).

  VastaaPoista
 2. Tykkään sun blogista ja jotenkin tosi kivaa, että samalla kun itse muutan takaisin Suomeen, saan jatkaa Tansania-fiilistelyä seuraamalla sun seikkailuja :) Olen itseasiassa just nyt Moshissa, mutta kukaan ei kertonut mulle että Afrikassakin voi olla näin kylmä! Mua ei ole luotu tähän ilmastoon... Huomenna tosin palaan takaisin jo Darin paahtavan auringon alle, voi olla että sitten taas oon eri mieltä siitä lämmöstä. Minkä kautta olet tulossa tekemään töitä ja mitä tarkalleen ottaen? Tiedätkö jo pestin kestonkin? Ja mitä, Habib Koité esiintyy Tampereellakin? Mahtavaa! Näin sen Sansibarin filmifestareilla, ihan huikea bändi! Kiitos muutenkin soittolistavinkistä, alkaa olla tämänhetkiset Bongo Flava-hitit kuultu jo pariin kertaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Moshissa on vissiin heinäkuussa aina aika hyytävä meininki :D Muuten kyllä tykkään olla siellä, ku oon sellanen hikipallo et rannikolla musta jää vain märkä läntit jäljelle! Sansilla ja Darissa on jo ilmankosteus sellanen, et kestää hetki tottua! Moshissa monesti käytän iltaisin villasukkia, kun on niin viilee!

   Mun kaverilla Hannalla on sellainen firma ku Tanzania Volunteers, joka järkkää työharjottelu- ja vapaaehtoistyöpaikkoja. Oot varmaan kuullukki siitä joskus, kun bloggerissa on paljo TVL:n asiakkaiden Tansania-blogeja. Olin siellä vuonna 2011 työharkassa ja kävin siellä uudestaan viime talvena. Kaverustuttiin siinä Hannan kanssa ja nyt oon sitten menossa Hannan assistentiksi sinne. Tarkalleen en mun toimenkuvaa tiedä, mutta siihen liittyy ainaski lähinnä toimistotyötä. Asustelen asiakkaiden kanssa samassa huushollissa, joten varmaan yks osa mun työtä on olla siellä sellanen arjen sankari :D Alustavasti oon siellä ens kesään saakka ja palaan mun suomi-duuniin kesäksi. En kuiteskaan halua suunnitella asioita sen pidemmäksi ja katsotaan, että missä mää sitten syksyllä oon. Virkavapaa on eniveis kesään saakka ja teen sitte siltä ku parhaaksi tuntuu!

   Mä oon nyt hurahtanut nigerialaiseen musiikkiin ja odotan että pääsen Tansaniaan päivittämään soittolistani :D Tosi kiva kun kirjoittelit ja karibu tena lukemaan mun plörinöitä! :)

   Poista
  2. Voi, kuulostaapa hyvalta! Hieno vuosi varmasti edessa :)

   Haha, joo, Dar oli kylla ensin paahtavan kuuma, mut yllattavan nopeesti siihen siina sit tottui. Moshissa mullakin oli ikava mun villasukkia!

   - Laura

   Poista