lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tel Aviv päivä 4

Hauska näpytellä ihan ihka uudella hopeisella ompulla! Sain siis tänään vihdoinkin hakea Anttilan toimipisteestä tilaamani 11 tuumaisen macbook airin. Aivan ihana härveli! Päivä on mennyt opetellessa mäkin jippoja ja voin todeta, että applen laitteiden käyttömukavuus on loppuun asti hiottua. Ja vitsi miten hienosti muotoiltu tuote tämä on virtajohdosta lähtien! Nyt kirjoitan äkkiä pois alta Israelin reissutekstit, sillä Ranskan matkaan on enää alle kolme viikkoa aikaa! 

Neljäntenä päivänä Tel Avivissa päätettiin Jerusalemin väsyttäminä nukkua hieman pidempään ja kerätä voimia illan bileisiin. Maaliskuun 14. päivä juutalaiset juhlivat Purimia ja kuin sattuman kaupalla oltiin varattu matka just tuolle ajankohdalle. 

Aamulla syötiin taivaallisen hyvät aamiaiset pienessä naapurikahvilassa, käytiin ostamassa tuliaisia Carmel Marketista, kuunneltiin katumusiikkia ja tankattiin säännöllisin väliajoin olutta. Käytiin tsekkaamassa keskustan toisessa päässä oleva ulkoilualue ja satama ja sapatin alkaessa päätettiin vetäytyä hostellille syömään suklaata. Purimia juhlitaan Tel Avivissa melkein samalla tavalla kuin Halloweeniä jenkeissä ja Vappua meillä. Eli juodaan, bailataan, pukeudutaan naamiaisasuihin ja valvotaan aamuyöhön asti. Me oltiin edellispäivänä pienessä laitamyötäisessä kivan baarimikon yllyttämänä käyty naamiaisvaatekaupasta hakemassa itsellemme asiaan kuuluvat juhlataminaat. Punahilkan mekko tuntui aika pinkeältä neljän päivän syömisen ja juomisen jälkeen, mutta kasasin itsetuntoni rippeet, vedin vatsan sisään ja lähdin baanalle merirosvokaverini käsikynkässä. Taidettiin tehdä vaikutus meidän jäätelömyyjäämme, koska päädyttiin kiihkeän valokuvaussession tähdiksi jäätelötiskin taakse. Arkaluontoista kuvamateriaalia leviää nyt pitkin Tel Avivia jäätelöfirman facebooksivuston kautta. Jäätelömyyjä paljastuikin rasittavaksi naistenmieheksi ja lähdettiin äkkiä karkuun!

Käytiin syömässä, juotiin muutamat lasilliset viiniä ja yritettiin turhaa saada pussikaljaa lähikaupasta - ei saatu. Jatkettiin oluen hörppimistä kivan baarin terassilla lämpölamppujen alla. Kaikki kadut ja kapakat olivat täynnä hauskan näköisiä tyyppejä hölmöissä vaatteissa. Oli kivaa!Kotimatka baarista hostellille olikin seikkailu, kun meidän oli päästävä huomaamattomasti jäätelömyyjän ohi. Hiippailtiin autojen takana, piiloteltiin puiden varjoissa ja möngittiin kukkaistutuksissa. Loppujen lopuksi jäätiin kuitenkin kiinni. Mitä muuta voi odottaa kahdelta känniseltä puskassa hysteerisesti kikattavalta satuhahmolta? Hostellilla tyhjennettiin kummankin suklaa- ja herkkuvarastot, kunnes hämärissä tunnelmissa simahdettiin kumpainenkin punkkiimme. Mä en löytänyt aviomiesehdokasta tältäkään reissulta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti