keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Pariisi - Muséum National D'histoire Naturelle - Paléntologie et Anatomie Comparée

Eräänä päivänä meidän oli tarkoitus lähteä Versaillesiin päiväreissulle, mutta aamulla meillä kaikilla kolmella oli sellainen olo, että junamatkan ja ihmispaljouden sijaan voitaisiin tutustua hieman toisenlaiseen Pariisiin. Siispä hypättiin metroon ja lähdettiin luonnontieteiden museoon. Pariisissa kaikki on suurta ja mahtipontista, niinpä tämäkin paikka paljastui jättiläismäiseksi viheralueeksi. Alueella oli eri rakennuksissa paleontologiaan ja anatomiaan, evoluutioon ja kasvitieteeseen liittyviä juttuja. Oltiin museossa tuntikausia ja tutkittiin toinen toistaan kiinnostavampia näyttelyitä. Kaiken tämän jälkeen oltiin niin väsyneitä ja jalat turtana, että ulkopuutarhat jäivät melkein kokonaan tsekkailematta.




Paleontologian ja anatomian näyttely oli mun lemppari. Museo oli ihan täynnä kaiken ikäisiä, kokoisia ja näköisiä luurankoja ja fossiileja! Luurangot oli varmaan kaikki roudattu Ranskaan siirtomaavallan aikana sen alusmaista, koska niistä valtaosa oli peräisin 1700-luvulta. Luurankojen ja fossiilien lisäksi museon vitriinit olivat täynnä purkitettuja, epämuodostuneita luonnonoikkuja, kuten kuusi jalkaisia kissoja, kaksi päisiä hanhia ja siamilaisten kaksosten tyyppisiä sekasikiöitä.







Kakarana mun lempparileffa oli Jurassic Park. Sen myötä kiinnostuin dinosauruksista ja leikin arkeologia naapurin pellon reunassa. Kaikki nämä vuodet olen ollut katkera, kun en äidin puutarhalapiota apuna käyttäen löytänyt Tyrannosaurus Rexin pääkalloa. Tän reissun jälkeen on hieman parempi mieli, sillä pääsin näkemään ekaa elämässäni dinosaurusten luurankoja. Vitsit, nehän oli ihan valtavia!




Suositelen kyllä kaikille Pariisin kävijöille. Skipatkaa Louvre, tulkaa tänne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti