sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Tel Aviv päivä 1

Tultiin Karon kanssa Israelista kotiin viime yönä neljän aikaan. Huhhuh mikä maa ja mikä matka! Saavuttiin Tel Aviviin siis tiistaina 12 tunnin matkustamisen jälkeen aivan kuoleman väsyneinä. Lähdettiin Turusta Helsinkiin ma-ti-välisenä yönä ilman yöunia ja laskettiin sen varaan, että saadaan kurottua univajetta kiinni lentokoneessa. Air Balticin surkeassa koneessa unen saanti oli kuitenkin täysi mahdottomuus ja oltiin edelleen lähes samoilla silmillä liikenteessä saavuttuamme Lähi-Itään.

Heti ensiksi jouduttiin rajalla kuulusteluihin mun vähän erikoisemman sukunimen ja palestiinlaishuivin vuoksi. Aivan nappi asuvalinta. Mua oltiin peloteltu maahantulomuodollisuuksista, mutta oltiin kentältä todella nopeasti pihalla ja ehdittiin sujuvasti seuraavaan Tel Avivin keskustaan lähtevään junaan. Hostellin nettisivuilta saatiin ohje, jonka mukaan meidän täytyi jäädä pois Arlozorovin asemalla, mutta ajeltiin sen ohi todella suvereenisti ja tehtiin vahingossa pieni junamatka Tel Avivia ympäröivälle maaseudulle. Onneksi junassa oli mielettömän ystävällisiä paikallisia rouvia, jotka osasivat enkkua ja ohjeistivat meidät seuraavaan junaan.


Arlozorovin asemalta otettiin bussi meidän hostellille ja nähtiin heti ekana yks upeimmista auringonlaskuista evör. Käytiin nakkaamassa kamat meidän huoneeseen ja lähdettiin rantsuun valokuvaamaan. Meidän oli tarkoitus majoittua 4 naisen dormyyn, mutta hostelli olikin tehnyt ylibuukkauksen ja me saatiin privahuone kahdeksi eka yöksi.


Lähdettiin etsimään ruokapaikkaa ja pitkällisen vaeltelun jälkeen löydettiin pikkuruiselta syrjäkujalta viihtyisä, pieni ja boheemi ravintola Café Garden Gallery. Tilasin alkuruoaksi paistettua munakoisoa kermakastikkeessa ja pääruoaksi vuohenjuustopiirakkaa. Tarjoilija tunnisti meidät suomalaisiksi, kertoi käyneensä Suomessa 3 kertaa ja nähneensä revontulia. Tyyppi oli haltioissaan siitä, että paikalle ilmestyi hänen lempparimaansa kansalaisia ja tarjosi meille jälkkäriksi mielettömän hyvää suklaapullaa. Samalla kaijuttimista pärähti ilmoille mun voimabiisi ja just sillä hetkellä rakastuin Tel Aviviin!
Käpsytellessä hostellille päätettiin käydä vielä jätskillä. Saatiin hullun iso annos kivalta keski-ikäiseltä jätskimieheltä, joka puhui huonoa enkkua, mutta oli mielettömän hauska, huoliteltu ja ystävällinen. Ennen nukkumaanmenoa piipahdettiin vielä rantakadulla kävelyllä, kun ei maltettu mennä hostellille. Ihana ilta!
1 kommentti: