tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tel Aviv 2

Toka päivänä herättiin aikaisin ja raahauduttiin silmät ristissä Jaffan kaupunginosaan etsimään aamupalapaikkaa. Tel Avivin julkinen liikenne toimii ihan loistavasti ja meidän hostellin kulmalla olevalta bussipysäkiltä saatiin kyyti suoraan Jaffan kellotornille. Kellotornilta lähdettiin suikkelehtimaan vanhalle Jaffalle päin ja käytiin tiirailemassa maisemia näköalatasanteella.


Kävellessämme kohti vanhaa kaupunkia jäätiin valtavan suuren sadekuuron alle ja juostiin kiireessä pitämään sadetta läheiseen porttikonkiin. Siellä värjötellessämme saatiin yllättävä kutsu muuan israelilaisen naisen kotiin juomaan kupposet kahvia. Nainen oli ammatiltaan koruseppä ja teki koruja kotonaan, joka oli mielettömän kauniisti sisustettu. Nainen ei kuitenkaan yrittänyt kaupitella meille kädentöitään, vaan halusi vilpittömästi auttaa kahta sateessa läpimäräksi kastunutta matkalaista. Tällaista vilpittömyyttä olen vain harvoin kohdannut reissuillani...


Pitkällisen harhailun jälkeen löydettiin kodikas hispteriluomumyymälä, jonka yhteydessä toimi kahvilakapakka ja pieni ravintola. Paikka tarjosi espanjalaistyylistä aamupalaa ja annoskoko oli jättiläismäinen! 


Käytiin etsimässä Jaffan tori ja lähdettiin housukaupoille. Minä en liiemmin pidä toreista tai muista kauppapaikoista poikkeuksena Moshin hedelmätori, jossa saan kävellä rauhassa ilman, että kukaan on repimässä hihasta ja myymässä paskaa tavaraa hirvittävällä ylihinnalla. Karo osti hippikukkahousut pullealta juutalaisukkelilta, mutta minä en jaksanut alkaa tinkimään mistään, kun tuntui ettei torilta turistille irtoa mitään säädylliseen hintaan... 


Käytiin vielä syömässä frozen yogurtit ja lähdettiin bussilla Tel Avivin keskustan ostoskaduille. Kumpikaan ei oikein jaksanut enää kävelyä, vaan mentiinkin jo pian hostellille vetämään pienet power napit. Illemmalla alkoi myrsky ja tuulenvoimakkuus nousi 15 kilsaan tunnissa! Ei auttanut - rahaa täytyi lähteä nostamaan ja illallista syömään. Jostain syystä kaikki automaatit ilmoittivat, että mun kortti on käyttökelvoton ja se meinasi aiheuttaa pientä vitutusta, kun ilma oli tällainen, seuraavana aamuna lähtö Jerusalemiin ja toimivan automaatin etsiminen vaati suuria ponnisteluja:


 Vihdoin ja viimein löydettiin hieman suurempi pankki, jonka automaatti toimi. Lähdettiin syömään "jotain pientä" naapurin meksikolaiseen, mutta päädyttiinkin vetämään kolmen ruokalajin illalliset ja vetämään mangomargaritoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti