torstai 28. marraskuuta 2013

Nina furaha sana!

Kaikki nämä vuodet olemme yhdessä Annun kanssa haaveilleet Afrikkaan palaamisesta. Luulen, että kuukaudet Tansaniassa olivat meille kahdelle keskimäärin hieman suurempi juttu kuin muille. Ollaan tavattu meidän afrikkajengin kanssa milloin missäkin ja itketty yhdessä maailma kylässä-festareilla tansanialaisen rumpumusiiki tahdissa. Silloin puhuttiin lentolippujen varaamisesta ja vuoden vaihteesta Tansaniassa, mutta juttu jotenkin jäi ja ajattelin sen jälleen olleen yksi meidän ruusuisista ajatusleikeistämme.

Kuukaudet kuluivat, eikä Tansaniaa juuri edes sivuttu chattikeskusteluissamme. Kunnes yhtäkkiä alkoi tapahtua. Annu ilmoitti, että rahaa olisi ja poikakaverinkin pää saatu puhuttua ympäri. Meni taas monta viikkoa, kunnes puhelimeni kaksi päivää sitten soi keskellä yötä. Annu oli tilaamassa lippuja itselleen ja Tuomakselle. Lippujen hinnat kuitekin kallistuivat ja jäivät ostamatta. Eilen ollessani tylsässä koulutuksessa puhelimeni piippasi ja sain viestin: "Liput on tilattu!". 

Illalla juteltiin ja tehtiin yhteisiä matkasuunnitelmia. Juteltiin Serengetistä, Ngorongorosta, Sansibarista ja kuumista lähteistä. Me ollaan niin menossa Tansaniaan! Afrikkaporukalla kaikenlaisten tapaamisten järkkäileminen on ollut työn ja tuskan takana, mutta nyt osa meistä lähtee takaisin ja se tuntuu epätodelliselta ja ihanalta! 


Keharikaverit Tansaniassa tekemässä tukkataikoja

Eilen tuli muuten viimeinen tili ennen matkaa. Siitä on tehtävä kaikenlaisia hankintoja. Jumankekka, tasan 3 viikon kulutta tähän aikaan olen jo Helsinki-Vantaalla! Koitan pian kirjoitella budjettipäivityksen ja vertailla sitä hiukan edellisreissun budjettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti