keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Sansibar osa 2

Saavuimme Stone Towniin hieman kendwan uuvuttamina, kärttyisinä ja väsyneinä. Väänsimme taksissa kättä majoituksesta, mutta päädyimme edellisillan Vin Dieselin suosittelemaan Stone Town Coffeeseen, joka on pieni 4 huoneen hotelli saman nimisen kahvilan yläkerrassa. Hotellihuoneemme oli kotoisa ja tilava. Kaksi isoa sänkyä, ilmastointi, vaatehuone ja pieni kylppäri.

Tovin rauhoituimme hotskulla, mutta jo pian löysimme itsemme kartta kädessä vaeltelemassa päättömästi pitkin Stone Townin kapeita ja varjoisia kujia.

Käytiin tutustumassa Hamamnin persialaiseen kylpylään, jonka Lonely Planetin mukaan rakensi 1900-luvun alussa Bargashin sulttaani. Kylpylä oli museo-oppaan mukaan ollut käytössä aina 1960-luvun vallankumoukseen saakka. Enää kylpylässä ei ollut vettä, mutta vähällä mielikuvituksella sen pystyi kuvittelemaan täyteen loistoonsa. Vanhassa kivirakennuksessa oli KUUMA ja todella kostea ilma. Hiki virtasi, kun minä ja Jatta räpsimme valokuvia täydellä tohinalla.Aikamme käpsyteltyämme päädyimme syömään Archipelago nimiseen kahvila-ravintolaan, jonka terassilta avautui kaunis näköala merelle. Kendwan roskaruokakuurin jälkeen oli ihana syödä maittavaa ja terveellistä ruokaa. Söin elämäni parhaimman kala-aterian – grillattua miekkakalaa. Koska Moshi sijaitsee sisämaassa kaukana rannikolta, kalaa saa todella harvoin ja silloinkin kun sitä saa, sen tuoreidesta ei ole täyttä varmuutta. Niinpä Sansibarilla (ja toki myös Dar Es Salaamissa) kannattaa syödä mielin määrin merenantimia.

Kiertelimme turistimyymälöitä ja talsimme katuja pitkin. Teimme illaksi pieniä hankintoja ja menimme hotellille hyvissä ajoin ennen pimeää. Stone Townin pääkadut on hyvin valaistuja ja liikkuminen siellä pimeänkin tultua on turvallisempaa kuin Moshissa. Niinpä minä olisin vielä halunnut iltakävelylle, mutta seuranpuutteessa jäin hotellille kera muiden. Annun kanssa katsoimme telkkaria illan ja pistimme nukkumaan hyvissä ajoin.

3 kommenttia:

  1. IHania maisemia ja värejä! Kuolaan. Hirviä lomakuume tulee ku postailet näitä, voisikko lopettaa!! :DD

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi mitä maisemia! Oon maannu 2 päivää ja kattonu telkkaria (lähinnä MTV:tä ku päivisin ei tuu muilta kanavilta juuri mitään) ja tullu siihen tulokseen et mun on pakko päästä jonneki mis on palmui ja hiekkarantaaaaaah

    VastaaPoista
  3. Meikä on ihan samoissa fiiliksissä... Mua oksettaa kattoa naapurin äijää, joka röhnöttää ilman paitaa keittiössä päivästä toiseen. Olis kiva jos ikkunasta näkyis vaikka jotain elämää. Ällöttävän steriiliä ja länsimaista.

    VastaaPoista