keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Tehtävä HampurilainenKaro oli ollut Suomessa vasta vuorokauden, kun hän varasi jo uudet lentoliput Tansaniaan. Mulla ei siis todellakaan ole tätä monen ulkomaille muuttaneen suomalaisen kokemaa ongelmaa siitä, etteivätkö ystävät tulisi käymään. Me nähdään Karoliinan kanssa enemmän kuin koskaan - siis jos kämppisaikoja Kotkanpesässä ei lasketa. 

Meillä on matkan suhteen salainen missio… Hesburgerin suurimman hampurilaisen kuljettaminen mulle tänne Tansaniaan! Karoliina on todella taitava ruokakuriiri ja on tuonut mulle maahan jo ryynimakkaraa, aurajuustoa, ruisleipää, kuivattuja kanttarelleja, ja kylmäsavulohta onnistunein lopputuloksin. 

Olen ehkä lähdössä Suomeen syyskuuksi, mikäli saan rahat kasaan. Juttelin meidän Muorin kanssa pari päivää sitten hänen 88-vuotissynttäripäivänään ja tuli sellainen olo, että on aika lähteä käymään kotona. Haluan nähdä mun kaikki isovanhemmat, perheen ja ystävät. Keskustelun asiasta bossin kanssa eilen ja sain sovittua niin, ettei mun tarvitse olla toimistossa syyskuussa. Hoidan sähköpostiasiat ja paperit sitten omalla koneella. Nyt vain please please please sitä rahaa mulle jostain, että pääsen matkaan.

Saan huomenna vihdoin ja viimein sohvat mun olkkariin ja vissiin ruokapöydänkin. Lainaan mun kaverin sohvia, kun niille ei ole muualla tilaa, niitä täytyy säilyttää joka tapauksessa jossain ja oon kyllästynyt katsomaan Houseja lattialla maaten. 

Toivon, että mulla olis mahdollisuus joskus tästä palkasta säästää rahaa siihen, että saisin ihan omat huonekalut tänne. Nyt kun oon ollu tosi köyhimys, niin oon alkanut sillä tavalla tansanialaistumaan, että tajuan sen hullun rahan ihannoinnin mitä tässä kulttuurissa kursailematta harrastetaan. Tänään mietin viimeisiä kolikkoja (oli oikeasti viimeiset kolikot) laskiessani, että saatana ku olis vielä joskus semmonen taloudellinen tilanne, että pystyis menemään Aleemsille ja ostamaan ihan kaiken mitä haluaa ostaa. En mää varmaan koskaan enää raski tai pysty.

4 kommenttia:

 1. Arvaapa tekeekö nyt mieli Hesen hampparia! Ruotsalaiset ei vedä sille vertoja, ei edes Maxin parhaat. Silti yleensä Suomenreissullakaan ei tule käytyä Hesessä. Kun ajoin yksin, pysähdyin Iissä hampurilaiselle, mutta perheen kanssa se ei onnistu, koska heistä II on ihan väärä paikka syödä. (Terveiset lankomiehelle, joka syö kyllä milellään jo IIssä :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hess on paras! Paitsi että paras hampparipaikka misä oon ikinä käyny nii on ollu Raahen Popsi

   Poista
 2. Minkä verran siellä menee kuukaudessa rahaa pakollisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkotakko turistin vai asustelijan näkökannasta?

   Mulla on ainaki seuraavat kulut kuukausittain:

   - Vuokra 150 e
   - Vesi 13 e
   - Sähkö ehkä about 25 e riippuen siitä että teenkö uuniruokia ja käryytänkö valoja paljo päivällä. Nyt oon huomannu että menee sähköä aika paljo enempi ko on tuo telkkari huudattanu Houseja :D

   Ruoka on aika kallista ku aika paljo importataan tämmösiä tarvikkeita, joita länkkärinä tulee osteltua. Maito 1,5 e lista, nakkipaketti 3 e, jauheliha 7 e kilo, juustot sikahintasia, esim feta 7 e purkki tai cheddar 7 e joku 200 gramman kimpale, nuudelit 45 senttiä. En oo koskaan laskenu että paljoko mulla menee kuussa, mutta varmaan 200 eurua ainaki.

   Tänään otin just muuten selvää että paljoko maksais jos söis vaan noista paikallisista hökkeleistä ruokaa niin olishan se halpaa. Ostin paahdettun maissintähkän 15 sentillä ja munkkeja 25 senttiä kappale.

   Hedelmät ja vihannekset on halpoja. Niitä pitäis alkaa syömään enempi.

   Poista