keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Matkamateriaa

Kesä taisi vihdoinkin tulla takaisin, sillä tietsikkaan asennettu sääohjelma näyttää samoja lämpötilalukemia Turun ja Dar es Salaamin kohdalla! Rakastan aurinkoa ja lämpimiä ilmoja ja heti kun tuo hellalla kuumeneva pannu alkaa kiehumaan, teen kupillisen africafeta ja lähden lukemaan Reybrouckin kirjoittamaa Kongon historiaa partsille.

En ole pariin viikkooon ollut kotona, joten kaikenlaisia rästihommia on ehtinyt kasautua. Vietän parhaillani koti/pyykki/pakkauspäivää kämpillä, koska huomenna startataan auto kohti Joensuuta ja Ilosaarirockia. Eteisen lattialle on jo kertynyt epämääräinen rinkkojen, makuupussien, telttojen ja muiden retkeilyvarusteiden sekainen kasa. Meitsi on jo ihan lähtökuopissaan, koska Ilska on ollut mulle kesän kohokohta jo monta monituista vuotta.

Löpinät sikseen! Lennän siis Tansaniaan Ethiopian Airlinesille ja yllättäen mulla saakin olla kokonaiset 23kg x 2 matkalaukkua mukanani käsimatkavaraoiden lisäksi. Kun tämä tosiasia mulle valkeni, tajusin, että voin roudata mukanani a) Hitosti lahjoitustavaraa ja b) Hitosti esineitä ja asioita, jotka tekevät elämästä Tansaniassa vielä paljon mukavampaa! Facebookin kautta herättelin mun kivoja kavereitani ja viidessä minuutissa sain kerättyä muutaman muovipussillisen lastenvaatteita. Kyllä mulla on valveutuneita ystäviä. ^_^

Mulla on ollut vaatekaapissa pieni kori, johon olen kerännyt omia reissuun lähteviä tavaroitani. Hankintalistalla on ollut jos jonkinlaista tuiki tärkeää tavaraa mp3-soittimesta lentosukkiin ja taskulampusta emalikuppiin. Iskä, äiti ja muut sukulaiset halusivat supportata lähtöäni ja kun maanantaina saavuin kotiin, täyttyi tavarakori kaikella kivalla ja hyödyllisellä.Rokotuskortti / Ipod (kummit voittivat arvassa, eivätkä käytä) / Otsalamppu (iskältä) / Veden ja pölyn kestävä taskulamppu (iskältä) / Rahavyö / Ompelupussukka (äidiltä) / Rakkolaastareita / Lentosukat (äidiltä) / Afrikkanokia / Arskat / Ideaaliside / Sauvasekoitin (iskältä) / 100 euron edestä shillinkejä / Kuksa (mummulta vuonna -97, löysin iskältä) / Lukko (Ernolta). 

Vaatteiden lisäksi ainoa pakollinen hankinta on enää mahdollisimman hyvin bassoa toistava minikajari iPodille! Feeling blessed!

2 kommenttia:

  1. Mahtia, että viet lastenvaatteita. Mies teki saman viime reissullaan. :)

    VastaaPoista