maanantai 28. heinäkuuta 2014

Fest Afrika 2014

Trooppisen lämmin Fest Afrika-viikonloppu on nyt takana, what a weekend! Bileet olivat hurjat, tanssilattia tahmainen ja paikalla paljon Suomen afrikkalaisia. Esiintyjät olivat pääosin vaikuttavia ja oli kiva tavata meidän TVL-jengiä! Sitäpaitsi, milloinkohan olisin ollut paikassa, jossa saman katon alla on yhtä paljon Afrikkaan hurahtaneita? 

Aloitettiin festariviikonloppu torstaina kokoontumalla Telakalle kaveriporukalla, joka saapui paikalla ympäri Suomen. Osa karautti pirskeisiin aina Tansaniasta asti! Istuttiin iltaa ja vaihdettiin kuulumisia. Telakan sisätiloissa oli livemusaa, ilmassa hyviä viboja ja kesäyö kuuma. Mulla oli välillä sellainen olo kuin olisin ulkomailla. Illan päätteeksi tultiin isolla porukalla meidän hotellille yöksi mäkkärin kautta ja höpistiin kunnes yksi kerrallaan nukahdettiin.


Perjantaina jakauduttiin päiväksi kuka minnekin. Yksi säätämään poliisin kanssa yöllä tapahtunutta automurtoa, toinen pitämään Koskikeskuksen kanga-näyttelyä. Minä ja Annu pyörittiin pitkin keskustaa alennusmyynneissä ja kirppiksillä. Illalla safkattiin taas isommalla porukalla ja lähdettiin Pakkahuoneelle festaroimaan. Treffattiin lisää tansaniakämppiksiä, tanssittiin ja naurettiin. Mahtava meininki! 
Lauantaina nukuttiin Annun kanssa pitkään. Omppuhotellin sisälämpötila kiri nopeaa lähes 30 lämpöasteeseen ja pakotti meidät ylös sängystä puolen päivän aikoihin. Ilmastointi olematon, ei tuulettimia, ikkunat tilkitty kiinni niin, ettei tuuletusmahdollisuuksia ollut. Sama ongelma oli jo Helsingin Maailma Kylässä-festareilla. Ehkä ens vuonna majoitutaan Scandiciin, joka on ihan Pakkahuoneen kulmalla.

Syötiin intialaista ruokaa Swagathissa! Paras inkkarimesta, jossa oon Suomessa käynyt! Oikeasti autenttisia intialaisia makuja ja loistava buffetpöytä. Illalla kokoonnuttiin Koskipuistoon pussittelun ja yleisen hengailun merkeissä. Mulla on monta vuotta ollut facebookissa kaverilistalla tyyppejä Sama Aurinko ry:n merkeissä ja oli kiva vihdoinkin tavata kasvotusten! 


Lauantain pirskeet olivat Klubin puolella. Meininki jotenkin vaisumpi kuin perjantaina. Paleface ei koskaan tullut esiintymään, vimpan bändin saksofonistinainen kouri kännissä toisen esiintyjän munia baaritiskillä ennen keikkaa ja hyvä kun ei tippunut lavalta kesken esiintymisen. Esiintymisaikataulu oli tiukka, eikä DJ ehtinyt soittamaan bongo flavaa terassilla läheskään yhtä paljon kuin perjantaina. 
Viikonloppuna alitettiin kuukauden rajapyykki ja nyt muuttoon voi laskea kuukausien sijaan viikkoja! Fest Afrika oli aika hyvä paikka moiselle välietapille. Tuntuu, että loputon odotus on loppumassa ja sen tilalle on tulossa päivä päivältä kasvava haikeuden ja jännityksen sekainen innostus. Tänään ostin bussiliput viimeiselle kesälomareissulle ja sen jälkeen haluan rauhoittua kotiin nautiskelemaan kesäisestä Turusta ja turkuihmisistä. 

Nyt jatkan Prisoners' wifesin katsomista. Rauhoittuminen hyvän sarjan äärelle on ollut toimiva keino elpyä väsyttävästä afrikkaviikonlopusta. Ihanaa olla yksin kotona sohvalla tavallisen arjen ääressä taas joitain päiviä! 

2 kommenttia: