tiistai 17. joulukuuta 2013

Mitä matkaan?

Tässä minä olen. Yksin kotona, tirvon Alkon halvinta punkkua naamaan ja pakkailen kamoja rinkan pohjalle. Tänään on ollut toiseksi viimeinen työpäivä Turussa ja jäljellä on enää yksi lyhkäinen työvuoro ennen kuin lähden ystäväni Miian luo Helsinkiin. On tämän arjen suhteen aika luovuttanut olo, eivätkä arkiset asiat juuri kiinnosta. Ihan sama kaikelle. Kunhan tässä ameebana lilluskelen ja yritän joten kuten kasvattaa lapsia duunissa ja sietää typeriä velvollisuuksia, kuten opintotuen korkoja.

Kaikki tavarat on ostettu, myös ne Hannan tulijaset (joulusuklaa, pantteri-karkit, ruisleipä, glögimauste, ruisleipä). Matkustan aina mahdollisimman vähällä tavaramäärällä, mutta tällä kertaa rinkka on poikkeuksellisesti ihan täysi. Kuljetan mukanani tavaroita hiukan sinne ja tänne. Pikkareita päiväkodin lapsille, neulepuikkoja entiseen duunipaikkaani lapsivankilaan, kalenteria katulapsikeskukseen, Sama Aurinko-yhdistyksen kummien paketteja kummilapsilleen ja ihanan äitini keräämää vetskarikuormaa HIV-positiivisten lasten päiväkodissa toimivalle ompelupajalle.


Omat kamat mahtuisivat vaikka Siwan kassiin. Olen ajatellut ottaa mukaan pari pitkähihaista viileitä iltoja varten, 3 toppia, 2 t-paitaa, parit hippihousut ja parit shortsit. Alusvaatteita riittävästi, parit erinlaiset bikinit ja sukkia. Joku ranta/baarimekko ehkä ja huiveja. Niin ja tietty legginssit ja sukkahousuja. Kenkinä on halvat kuubalaiset läpsyt ja tositilanteita varten reissukengät aka konssit.


Vaatteita on mukana siis aika vähän, mutta niin, ettei pyykillä tarvitse olla joka päivä. Sain myös työkavereilta aika kivan matkapakkauksen pärjätäkseni reissussa. Kenkäblankkia, etten erottuisi liialti paikallisväestöstä, valkaisevaa hammastahnaa säkenöivään hymyyn ja kondomeja, etten heti joutuisi äitiyslomalle.


Suurin osa mun omista matkatavaroista koostuu, yllätys yllätys, hygieniatarvikkeista. Mukana on:

- 2x dödö
- aurinkovoide ja after sun
- shampoo, hoitoaina, hiustököttejä ja suihkugeeliä
- sheiveri
- hyttysmyrkky
- vanupuikkoja
- imodium
- ripsiväri
- antibioottikuuri
- tukiside jalkaan
- hammasjutut
- ponnareita
- pinnejä
- rakkolaastareita ja tavallisia vastaavia
- käsidesi
- maitohappobakteerit
- malaria-lääkitys
- kortisooni
- fucidin
- septidin
- matkapahoinvointopillerit
- mahajuomaa
- huulikiiltoa
- cuplaton
- e-pillerit

Tänään tajusin, että tarvitsen dollareita viisumia varten ja ehkä passikuviakin. Ärsyttää muistaa asioita viime tingassa, kun on jo asennoitunut niin, että kaikki hommat on hoidettu. En minä osaa tällaisia stressata, mutta kaikki ylimääräinen vaivannäkö ärsyttää, kun muutenkin on niin mukavuudenhaluinen ihminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti