lauantai 16. marraskuuta 2013

Laiskan kokin porkkanakeitto

Minusta on tullut keittiössä oikea laiskuri. Osaan ja tykkään kyllä laittaa ruokaa, mutta tuntuu täysin turhalta viettää aikaa keittiössä kun joutuu kuitenkin kokkaamaan ja syömään yksin. Tänään mulla on kuitenkin yövuoroon meno ja jos en laita kotona ruokaa, mässäilen koko yön kaikkea mitä osastolla nyt vain sattuu olemaan. Yleensä kaikenlaiset keitot on mun lemppareita ja kun jääkaappiin oli äidin kyläilyn jäljiltä jäänyt porkkanapussi, päätin laittaa porkkanakeiton tulille. 

Tällä kertaa porkkanakeitto valmistui näistä raaka-aineista

- Kilo porkkanoita
- Pari lihaliemikuutiota
- Tölkki luomukermaa
- Pari valkosipulin kynttä
- Merisuolaa

Ensin porkkanat kuoritaan, paloitellaan ja laitetaan veteen kiehumaan. Laiska kokki heittää joukkoon lihaliemikuution tai pari ja feisbuukkaa, kunnes yhtäkkiä havahtuu siihen että porkkanat ovat kiehuneet kattilassa ainakin kolme varttia ja keitinvesi on melkein loppu. Laiska kokki myös siivilöi porkkanat keitinvedestä ja miettii jälleen, miksi vitussa piti käyttää lihaliemikuutioita, kun se aina haisee ja näyttää niin pahalle.

Sen jälkeen porkkanat lusikoidaan tehosekoittimeen, joukkoon heitetään valkosipulin kynnet, kerma ja ripaus merisuolaa. Yleensä annan porkkanoiden hurista tehosekoittimessa aika kauan, koska tykkään ilmavasta ja pehmeästä rakenteesta. Kerman lisäksi laitan porkkanoiden joukkoon usein vettä jossa porkkanat on keitetty, mutta tällä kertaa käytin lihaliemikuutiota ja ruskea keitinvesi etoi niin paljon, että kaadoin sen suoraan viemäriin. Keitto jäi siis oikeastaan hieman paksummaksi soseeksi, mutta suutuntuma ja maku olivat kohdillaan.

Pitää tankata beetakaroteenia Afrikkaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti