tiistai 5. heinäkuuta 2016

Koti

Soittelin tuossa juuri mun vuokraemännän kanssa ja kyselin sopparin allekirjoittamisesta ja mahdollisesta muuttopäivästä. Mun on kuulemma mahdollista päästä asuntoon jo 22.7, eli just sopivasti HC-festien aikaan! ^________^

Mulla kävi kyllä asunnon kanssa niin mielettömän hyvä tuuri. Oon katellu asuntoja hissukseen netistä, mutta tarjolla on ollut aika surkeita itsemurhayksiöitä. Juhannuksena tuli puhe mun asunnontarpeesta ja yksi mökkivieraista kertoi, että hänen tuttavansa etsii vuokralaista keskustassa sijaitsevaan yksiöönsä. Haukkana syöksyin asuntonäyttöön heti Juhannuksen jälkeen.

Mun tulevassa kodissani on 30 neliötä ja se sijaitsee yhdessä Lappeenrannan ensimmäisistä kerrostaloista. Asunnossa on kivaa 50-luvun tunnelmaa. Tykkään pohjaratkaisusta, kun siinä ei ole mitään kulahtanutta alkoviratkaisua eikä käytävämallista eteistä.

Kämpässä on tosi pieni eteinen ja yhtä pieni keittiö. Säilytysratkaisut tulevat siis vaatimaan hieman luovuutta. :D Oon pohtinut keittiön kaapinovien irroittamista, vaaterekkejä, siivouskaappien muuttamista vaatekaapeiksi jne. Onneksi on sentään iso vaatehuone. 


Sitten siivouksesta.

Siivous on aina ollut mulle hieman ongelmallista. Tansania ei tehnyt hyvää mulle myöskään tällä saralla, sillä kaihoisasti muistelen ihanaa dadaani, joka siivosi ja puunasi mun kämppää sellaisella rakkaudella, jota en oo koskaan pystynyt itse kotiani kohtaan osoittamaan. 

Mun ongelma on se, että rakastan siistiä kotia, mutta inhoan kotitöitä. Mua ahdistaa tiskaamattomat astiat, mutta tiskaaminen melkein yhtä paljon. En tykkää pölypalloista nurkissa, mutten myöskään imuroinnista. On ihanaa, kun vaatteet ovat järjestyksessä kaapissa, mutta ne on niin helppo heittää vain lattialle...

Inhoan myös kaikkia siivousvälineitä:
 • Imuria joka rymisee, jonka pyörät eivät toimi, jonka suuttimeen jää aina joku muovilipare jumittamaan ja pitämään kamalaa lärinää ja joka aina jää jumiin johonkin nojatuolin jalkaan.
 • Siivousämpäreitä joiden pohjalle kuivuu ärsyttävä pölykerros
 • Moppia joka vaan siirtelee likaa paikasta toiseen, eikä koskaan ime sitä. 
 • Luutuja jotka unohtuvat myttyrään ja alkavat haisemaan


Olen siis yrittänyt etsiä epätoivoisia ratkaisuja siihen, kuinka oppisin sisäsiistiksi. Oon esim etsinyt Pinterestistä siivouslistoja, joissa on lueteltuna mitä pitää tehdä milloinkin. Ehkä sellaista listaa olis hyvä seurata. Voin vaikka myös palkita itseni salmiakilla, jos suoriudun hyvin kotitöistä. :D Oon myös päättänyt, että ällöä haisuli-imuria mun kämppään ei tule, vaan haluan sellaisen söpön ja pikkuisen ladattavan, pölypussittoman, aina-valmiin töröttäjän. 

Ehkä mää kerran kuussa palkkaan jonku ärsyttävän reippaan 4H-kerholaisen tekemään suursiiivouksen. 

Mun pää on jo täynnä sisustushaaveita...

... Sillä en oo saanut laittaa omaa kotia pitkään aikaan. 

Mun kaikki aikaisemmat asunnot on olleet (ihanaa Tansanian asuntoa lukuunottamatta) nimenomaan kämppiä, eivät koteja. Sisustus on koostunut lähinnä sukulaisten vanhoista kierrätyshuonekaluista, eripari astioista, halvoista lusikoista, öklöpöklö verhoista ja surkeista valaisimista. Turun asunnossa ei ollut mitään mun näköistä, vaan koko kimppakämppä oli todella mauton JYSK.

Ens viikolla meen Raaheen, jossa mun tavarani ovat. Laitan tavaroita reippaalla kädellä kirppikselle, sillä en halua enää kantaa mukanani asioita, jotka oon kokenut painolastina siitä asti, kun muutin Raahesta. Mulla on paljon tosi kauniita esineitä ja asioita, mutta jonkinlaista harmoniaa, VALOA ja selkeyttä haluan sen tavaranpaljouden keskelle. 

Oon mehustellut Pinterestiä ja katsellut sieltä kuvia, joista tykkään


Talja, lattiatyynyjä, matkalaukkuja, verhoja, viherkasveha... Pusi pusi

Kivoja seinäkankaita ja lamppuja 
Ajatuksi tilanjakamiseen, muuten liian bliisut värit

Istumatyynyjä ja itämaisia mattoja, joskin hieman liian tunkkaisissa meiningeissä

Ihanasti eroteltu nukkumatila <3
Tauluja ja karttoja

Helmiverhot, vanhoja peilejä ja taas paljon vihrerkasveja
Sipalekori ja viherkasveja

Kanaverkkoa ja kaapelilamppu
Jos keittiö käy pieneksi
Talja, lamput ja söpöt hyllyt

4 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo verho sängyn edessä! :)
  Mä koitin vähän aikaa sitten ettiä vinkkejä pienen asunnon sisustukseen, mutta luovutin kun kaikissa löytämissäni jutuissa oli kyse jostain 40-neliöisistä lukaaleista. Vähän vaikee soveltaa niitä vinkkejä, kun tässä meidän kämpässä on ehkä korkeintaan 20 neliötä, joista puolia ei kai virallisesti edes lasketa asuinneliöiksi matalan katon takia. Toinen sisustuskuvissa äsyttävä asia on se, että niissä asunnoissa "asuu" kai aina joku mielikuvitusolento, jolla ei ilmeisesti ole yhtäkään teknistä vempainta tai laturia eikä niistä koituvia sähköjohtokaaoksia. Meillä ne mustat johdot siellä sun tällä on melkeinpä hallitsevin sisustuselementti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä mitä saan toteutetua kun tällä hetkellä ei oo rahaa ees ruokaan :,D Tää mun kämppä on kans pieni, mutta ei kyllä ihan yhtä pieni ku teillä. Ärsyttää ku haluaisin haalia tänne kaikkia ihania juttuja, mutta tavaranpaljous on aina päätynyt kohtalokseni sisustajana ja sitten kämpästä onkin tullut vaan sekamelska. Vihaan esim sänkyä yksiössä. Se vie kaiken tilan...

   Poista
 2. Ihana kämppä! Tai siis koti.
  Mulla on sama ongelma siivoaminen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se pohjapiirrustus mennytkään sitte yhtään niiko olin ajatellut :D

   Poista