keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

NYC


Tässä muutama kuva New Yorkin reissusta ja mun matka pähkinänkuoressa: 

- Lennot HKI-NYC-HKI 385 euroa. Mennessä vaihto Damissa ja tullessa vaihto Pariisissa. 

- Majoitus 4 hh dormyssa Blue moon boutiqie hostellissa about 300 USD 5 yötä. Hintaan kuuluu all you can eat-tyyppinen hostelliaamiainen leivällä, pannukakuilla, muroilla, teellä, kahvilla... Hyvät metroyhteydet ja mulle ihan täydellinen sijainti. Palvelu hieman nihkeää ja slobomaista.

- Ruoka on KALLISTA. Älä siis ikinä syö lähellä turistimestoja kuten Time Squarella tai esim. 5th Avenuella. Ite lähin reissuun aika tiukalla budjetilla ja ekana päivänä mussutin jotain ketjumestojen bageleita. Koska syöminen ja juominen on kuitenkin suuri osa mun reissuja, niin en kauaa jaksanut sellaista nihilismiä, vaan pistin ranttaliksi ja käytin kyllä surutta noin 50 USD per ateria (ja silti söin ihan perusruokaa perusravintoloissa).

- Tykkäsin Empire State Buildingista hulluna. Lähdin ekana aamuna harhailemaan Manhattanille ilman karttaa pienissä jetlag-pöhinöissä ja ekana silmiin pisti ihana Empire State Building. Silmät tiukasti kiintopisteessä löysin tieni sinne. Ei ollut ruukaa noin klo 8.30 aamulla. Mahtava oli kuunnella suurkaupungin kohinaa yläilmoista ja tuntea Afrikan lämmön jälkeen kylmä tuuli poskilla nipistelemässä. Mieletön fiilis. 

-Central Park. Ostin paskoja churroja, mutustelin ja katselin oravia joita siellä on JOKA PUOLELLA. Tosi kaunis paikka. 

- Tunnelma koko kaupungissa ylipäätään ihan kuin elokuvien New Yorkissa. Joka kulman takana jotain uutta. Homssuisia kodittomia ja köyhiä paljon rikkaiden design-pukeutujien rinnalla. Paljon tavallisen näköisiä ihmisiä. Nistejä metroissa. Tavan perusjenkkijenkki tuntui välillä olevan vähemmistönä lattareiden, aasialaisten ja mustien keskellä.

- Lumimyrsky. Kaupat, kahvilat, ravintolat, baarit, metrot, TIET ja kaikki suljettiin. Koko suurkaupunki pysähtyi. Ihmiset hiihtivät ja tekivät lumienkeleitä New Yorkin suurkaduilla. Minä hain apteekista sipsejä, karkkia ja dippiä ja makasin peiton alla dormyn yläsängyssä katsomassa Shamelessia. Ei haitannut lepopäivä, jalat olivat tosi kipeät kävelystä. 

- Liikuin tosiaan paljon metrolla, jota en eka meinannut tajuta ollenkaan, mutta joka kävi tosi nopsaa tutuksi. Kätevä ja halpa liikkustapa, ostin viikon rajattoman kortin. 

- Tutustuin TODELLA outoihin tyyppeihin dormyssa. Post-traumaattisesta stressihäiriötä sairastavan naissotilaan jota eka kävi kovasti sääliksi, mutta joka kävi myöskin tosi raskaaksi ja ahdistavaksi huonekaveriksi. Ihanaan argentiinalaiseen tyttöön jonka kanssa meistä tuli tosi läheiset kaverit äkkiä, sillä löydettiin pian yhteinen mielenkiinnon kohde: alennusmyynnit, laadukas siideri/olut ja merenelävät. 

- Tykkään street artista ja graffiteja oli joka puolella. 

- Kantsii herätä aikaisin ja seurailla New Yorkin heräämistä. Itse sekoilin ekana aamunani China Townissa ja katselin kun kiinalaiset aukoivat kalakauppojaan ja olivat puistossa tai chita. Mun mielestä puheet hirveistä New Yorkin nähtävyyksien jonoista oli ihan utopistista, koska pääsin kävelemällä sisään ihan joka paikkaan koska olin aamuisin liikenteessä. 

- Automatka USA:n halki tuntuu mielenkiintoiselta ajatukselta, vaikka mulla ei oo siihen koskaan mitään kauheeta paloa ollut. Nyt on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti